English version is under translation

Din order

Din varukorg är tom

Homestyling - behöver du det vid försäljning?

Homestyling - behöver du det vid försäljning?

Hur påverkar homestyling slutpriset?

Idag rekommenderar många mäklare att man anlitar en inredningskonsult för att få hjälp med homestyling när man ska sälja sin bostad. De är medvetna om att det har en effekt på slutpriset. En inredningsstylist har förmågan att upptäcka detaljer som kan göra en stor skillnad för helhetsintrycket av din bostad. Dessutom kan stylisten se bostaden ur köparens perspektiv och på så sätt framhäva de bästa sidorna av din bostad för att locka så många spekulanter som möjligt. Det skapar bättre förutsättningar för fler budgivare och därmed ett högre slutpris.

Det finns självklart många andra faktorer som spelar in i prissättningen, som till exempel bostadens skick, läge och andra attribut som våningsplan eller närvaron av en balkong. Därför är det svårt att ange exakt hur mycket en styling kan påverka just priset på din bostad.

För att få en uppfattning om hur homestyling kan påverka ditt slutpris kan du istället sätta dig i spekulantens roll.

Vad är det som är viktigast för dig när du letar efter en bostad?

Utöver området, adressen och utgångspriset är det oftast bilderna på bostaden som avgör om du väljer att gå på en visning eller inte, eller hur?

Bilderna spelar en oerhört stor roll för att locka potentiella köpare.

 

Genom att investera i homestyling kan du skapa de bästa förutsättningarna för att locka potentiella köpare och uppnå ett högre slutpris för din bostad. Boka ett gratis avstämningsmöte med oss eller läs mer om våra tjänster inom inredning.

 

 


Vad kostar homestyling?


Priset för homestyling varierar beroende på typen av bostad du har och vilken typ av stylist du väljer att anlita. Vissa inredningskonsulter fokuserar enbart på designmöbler, medan andra kan blanda in mer prisvärda varumärken. Kostnaden kan variera mellan olika stylister.

När det kommer till sammanhanget och värdet på bostaden är kostnaden för homestyling relativt liten. Det är viktigt att se kostnaden för styling som en investering för att skapa möjligheter att nå ett högre slutpris. Som tumregel brukar en helstyling med möbler för en tvåa i Stockholms innerstad börja på cirka 20 000 kronor.

 

Homestaging och möbleruthyrningHomestaging skiljer sig från Homsetyling. Många inredningsstylister föredrar att använda nya möbler i lägenheten för att skapa en stil från grunden. Till exempel kan det göra en stor skillnad att magasinera en stor soffa i ett litet vardagsrum och istället hyra en soffa som passar bättre i rummets proportioner.

Detta kan ofta göra en märkbar skillnad, och vi får ofta positiv respons från våra kunder. Det kan verka som mycket arbete i början att magasinera möbler, men det brukar vara värt det flera gånger om.

Samtidigt är det viktigt att betona att det ofta går att åstadkomma mycket med små medel. Många svenskar har redan ett intresse för inredning och design, och det är viktigt att undvika att övermöblera och överfylla bostaden i onödan, inte minst av hänsyn till miljön.

Homestyling behöver inte alltid innebära att allt måste bytas ut. Ofta kan man arbeta med befintliga möbler och använda små medel som textilier och dekorationer för att ge bostaden en helt ny känsla.

 

 

Måste alla väggar målas vita?Vita väggar förstärker de egenskaper som många letar efter i en bostad - ljus, renlighet och rymd. Dessa egenskaper tilltalar de flesta av oss och därför är det en säker satsning. Att sticka ut kan ha olika effekter, både positiva och negativa. Kom ihåg att du inte själv kommer bo i lägenheten, utan du bör tänka på potentiella köpare.


Första intrycket i hallenHallen är det första rummet som besökare möter vid en visning, vilket gör det till ett superviktigt rum. Skapa en ombonad känsla med hjälp av växter och belysning, eller kanske en lång hallmatta.

Om du har tur kommer det att vara många spekulanter på din visning. Då är det viktigt att hallen inte känns trång, utan luftig och rymlig. Det är en balansgång som en stylist är duktig på att hantera. Häng fram de snyggaste ytterplaggen och ställ fram ett par eleganta skor för att skapa en välkomnande atmosfär.

 

Stilleben i köketI köket är det viktigt att framhäva de bra arbetsytor som finns. Ta bort mikrovågsugnen, diskstället, kryddorna och oljorna. Många inredningsstylister använder sig av stilleben i sin styling. Satsa på en del av köksbänken och arrangera porslin tillsammans med gröna kryddväxter och en snygg kokbok eller bricka.

Fruktskålar är inte riktigt trendigt längre. Det är mycket bättre att arbeta med köksrelaterade föremål i olika nivåer och material. Låt en punkt vara i fokus och håll resten av ytan relativt ren.

Försök att blanda hårda och mjuka material i köket. Om du har mycket rostfritt stål, marmor och kakel kan det bli för hårt. Satsa istället på en snygg duk på bordet eller en fin matta. Placera en stor bukett med snittblommor tillsammans med ett ljus på matbordet för att skapa en trevlig atmosfär.


Hur inreder jag fönstren?


Om du bor på bottenvåningen kan du ha stora växter i fönstret för att skapa insynsskydd. Om du har en utsikt vid vattnet vill du däremot inte blockera utsikten. I köket behövs vanligtvis inga gardiner eftersom det kan ge en något gammaldags känsla. I sovrummet däremot kan gardiner skapa en ombonad och mysig atmosfär.

 


Kan jag använda plastblommor?

I Hemrums pre-loved sortiment kan du hitta unik inredning med inredningsdetaljer inom vintage antikt och second hand


Nej, det är bäst att undvika plastblommor. Det är oftast en av de första sakerna jag tar bort. Målet är att skapa en genuin känsla i bostaden. Det ger ett övergripande intryck av en väl omhändertagen och välskött bostad där allt har gjorts med omsorg.


Vad ska jag ha på väggarna?

Personligen tycker jag att trenden med svarta, hårda ramar och svartvita tryck håller på att gå ur tiden. De tar mycket uppmärksamhet i rummet. Istället bör du arbeta med neutrala ramar och affischer som inte tar över för mycket. Blanda gärna in en tidningshållare i läder eller en väggvas med blommor. Det blir mer tilltalande än att bara använda tavlor på väggarna.


Det vanligaste misstaget


Ett vanligt misstag är att inte städa bostaden ordentligt inför visningen. Eftersom alla har olika uppfattning om vad som utgör ett välstädat hem kan det vara en bra idé att anlita en städfirma inför försäljningen. En välstädad och stilfullt inredd bostad ger dig som säljare de bästa förutsättningarna för en framgångsrik försäljning.

Här är några tips för homestyling som du kan göra själv:


1. Städa bostaden noggrant inför fotograferingen och visningen.
2. Ta bort personliga föremål som foton och schampoflaskor från duschen.
3. Skapa en neutral bas som passar de flesta smaker.
4. Lägg till ljusa textilier och gör en trevlig bäddning.
5. Använd växter, både krukväxter och snittblommor (be om hjälp från en skicklig florist).


Hur hittar jag rätt stylist?När du ska anlita en stylist är det viktigt att välja en som passar din bostad. Fokusera inte bara på priset i offerten. Välj en stylist som du tror kan framhäva din bostad på bästa sätt. Hitta en stylist som kan upprätthålla balansen i stylingen utan att överdriva. En skicklig stylist kan använda det som redan finns och ändå skapa fantastiska resultat. 

Vi på Hemrum finns här för att hjälpa dig med homestyling för att förvandla bostäder och skapa attraktiva miljöer. Kontakta oss för att få mer information om våra homestylingtjänster och hur vi kan hjälpa dig att maximera värdet av din bostadsförsäljning.Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Vänligen notera att alla kommentarer modereras innan publicering.